Search

Vatten och avlopp

Sverige har en av de mest långtgående standarderna i världen för renat avloppsvatten. Reningsverk introducerades redan på 1930-talet.

Sveriges tidiga investeringar i vatten- och avloppsreningsteknik har lett till ett brett utbud av lösningar för alla typer av reningsbehov som exporteras till många länder runt om i världen. Här finns företag med spetskompetens inom områden som exempelvis förbättrad kvalitet på grundvatten, behandling av spillvatten, avloppsvatten och bräckt vatten.

Hållbara vattenlösningar för utvecklingsländer

Idag saknar 2,6 miljarder människor i världen tillgång till avloppssystem, 800 miljoner saknar rent dricksvatten, 2 miljarder människor är undernärda och 60 procent av jordens ekosystemtjänster har börjat försämras. Alla dessa utmaningar har en direkt koppling till rent vatten och vattensäkerhet.

Svenska företag kanske inte kan lösa hela världens vatten- och avloppshanteringsproblem. Vi kan däremot spela en viktig roll genom att tillhandahålla teknik för att rena vatten med hjälp av exempelvis solenergi, kemikaliefri behandling och olika lösningar för återvinning av vatten.

Letar du efter företag inom detta område?

Här hittar du företaglänk till annan webbplats inom marinteknik, avloppsrening och vattenrening.

Hitta företag inom valt miljöteknikområde

Här kan du hitta alla våra svenska miljöteknikföretag filtrerade under olika områden.

Byt till önskat miljöteknik-område med rullgardinsmenyn.

Tryck på Välj.

Grafisk kartbild över Sverige.

Boka ett studiebesök

EnviroSwedens website

Enviroswedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du boka besök på olika miljöteknik-
anläggningar i hela landet.

Vad är Symbiocity?

SymbioCitys website

Symbiocitylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster marknadsför svenskt kunnande inom hållbar stadsutveckling internationellt.